-
Wynajem lokali gastronomicznych w Polsce
... gastronomicznej. Bez względu na to, czy nowy najemca przejmuje lokal z wyposażeniem czy bez, musi liczyć się z wysokimi kosztami wstępnymi. Inwestycje w sprzęt i wyposażenie lokalu mogą sięgać kilkudziesięciu tysięcy złotych. Podobnie jest w przypadku przejęć już funkcjonujących restauracji czy pubów. Zazwyczaj najemcy płacą tak ...
-
Marzenia i plany życiowe Polaków
... 42 proc. wskazań, w przypadku drugich 38 proc. Najmniej ważny jest sprzęt gospodarstwa domowego dla mieszkańców województw łódzkiego (13 proc. wskazań) i ... niż w pozostałej części kraju marzeniem mieszkańców jest specjalistyczny kurs (np. fotograficzny, gastronomiczny, rysunku, nurkowania, nauka tańca). Wskazało go 29 proc. badanych, podczas ...
-
Franczyza w Polsce: gastronomia 2012
... było to o 200 lokali więcej - podaje Akademia Rozwoju Systemów Sieciowych. Rynek gastronomiczny w Polsce można podzielić na siedem segmentów tj., Fast Food; Pizzerie; Casual ... się to osiągnąć m.in. dzięki uzyskaniu korzystniejszych cen na sprzęt i wyposażanie, wyeliminowaniu zbędnych wydatków oraz zmniejszeniu kosztów budowlanych i wykończeniowych. ...