-
Przetwory mleczne: kontrola IV kw. 2009
... fermentowane, 16 zakładów produkowało sery twarogowe, 6 zakładów produkowało serki smakowe, 11 zakładów produkowało sery podpuszczkowe, 3 zakłady produkowały sery topione, 1 zakład produkował sery smażone. Kontrolą objęto: w zakresie oceny organoleptycznej - 84 partie przetworów mlecznych, w tym: 4 partie przetworów mlecznych o łącznej objętości ...
-
Napoje spirytusowe: kontrola IV kw. 2009
... spożywczego przez podanie na opakowaniu informacji o treści: „Wyprodukowana ze specjalnie dobranych odmian ziemniaków (Stobrawa, Mila, Glada)", podczas gdy w rzeczywistości zakład nie był w stanie udokumentować, że wyrób ten faktycznie został wyprodukowany z alkoholu etylowego ziemniaczanego pochodzącego konkretnie z tych odmian ziemniaków. Inne ...
-
Przetargi medyczne w Polsce I-III 2011
... o największej wartości ogłosił Kujawsko-Pomorski Oddział Wojewódzki Narodowego Funduszu Zdrowia, na kwotę ponad 63 mln zł. Kolejne instytucje, które ogłosiły zamówienia publiczne na najwyższe kwoty to: Narodowy Fundusz Zdrowia Pomorski Oddział Wojewódzki (ponad 40 mln zł ) oraz Zakład Zamówień Publicznych przy Ministrze Zdrowia (39 ...
-
Płatnik dalej monopolistą
16 września 2004 roku Naczelny Sąd Administracyjny oddalił skargę kasacyjną stowarzyszenia Internet Society Poland na postanowienie Wojewódzkiego Sądu Administracyjnego odrzucające skargę ISOC na decyzję Prezesa Zakładu Ubezpieczeń Społecznych, odmawiającą udzielenia informacji publicznej dotyczącej KSI Mail z powodu ochrony danych osobowych i ...
-
Produkty ekologiczne pod lupą IH
... ekologicznego. Sprawdzono 980 partii, kwestionując 219 (22 proc.). Ich produkcja jest bardzo restrykcyjna: gospodarstwo rolne, zakład przetwarzający muszą poddać się kontroli, aby uzyskać specjalny certyfikat. Potwierdza on, że dany ... i konsystencję. Jeżeli masz zastrzeżenia co do jakości produktów, powinieneś zawiadomić właściwy miejscowo Wojewódzki ...